Avbytare: Hannes (in 45), Micke (in 75), Mats (in 70), Axel (in 80)

Målskyttar: "Kogaren", Håkan, Sjögren, Dick Se skytteligan>>

Danne Nilsson
Håkan Andersson
Dagens bolljury: Jörgen Thulin

Rapport:
Äntligen en trepoängare! I sista matchen för vårsäsongen så kom vår första hemmavinst. Det var Lövestad som fick se sig besegrade med 4-1. Efter första halvlek så var det nog många i publiken som trodde att Lövestad skulle vinna, vi spelade nämligen ingen bra fotboll alls. Men i andra halvlek så visade vi var skåpet skulle stå, Lövestad fick knappt låna bollen och till slut så var det en bergsäker vinst för hemmalaget.

Första halvleken var rena rama sömnpillret för vår del, all den aggressivitet som vi visade mot Askeröd var som bortblåst. Vi slarvade i passningsspelet och löpviljan i laget var obefintlig. Lövestad var inte sena med att utnyttja våra misstag, gång på gång så kontrade dom effektivt och skapade en handfull chanser som mycket väl kunde resulterat i baklängesmål för vår del. Men som tur var så hade vår målvakt Daniel ”Danne” Nilsson vaknat på rätt sida denna dag. Hade det inte varit för honom så kunde det lika gärna stått 0-3 på resultattavlan efter 45 minuter. Nu stannade paussiffrorna vid 0-1, vi fick inte undan bollen i vårt straffområde, och efter viss kalabalik så kunde Lövestad trycka in bollen bakom en chanslös Danne.

Efter en viss självrannsakan i paus så satte vi högsta fart i andra halvlek. Lövestad fick knappt låna bollen, och redan i minut 50 hade vi kvitterat genom Magnus ”Kogaren” Nilsson. Ostört kunde han nicka in bollen på ett perfekt inlägg från Håkan Andersson.

Vi fortsatte vår offensiv, Lövestad skapade inte ett dyft i anfallsväg utan fick inrikta sig på försvar resten av matchen. 2-1 gör Håkan, han lossar sin vänsterslägga på halvvolley och bollen seglar in i mål, klockan stod då på minut 60. 5 minuter senare är det tid igen, vi får en frispark ca 45 meter från mål. Johan stegar fram och lossar stora kanonen, målvakten som visserligen hade solen i ögonen kunde inte rädda bollen utan den gick rakt in i mål. Målvaktstabbe? Ja. Bra prestation av Johan? Nja… jo Johan, det var en bra träff du fick!

Efter detta mål så säckade Lövestad ihop fullständigt, dom skickade bara iväg bollen i panik och vår backlinje fick en lugn andra halvlek. Vi hann med att göra 4-1 också, det var Dick som tryckte in en målvaktsretur i högerläge. Vi hade bud på mer, men något mer mål blev det inte.

Sammanfattningsvis så gör vi en godkänd match, första halvlek glömmer vi, men den andra var alldeles lysande. När vi verkligen får igång vårt spel så är vi svårstoppade, vi måste bara lära oss att fokusera i 90 minuter. I div 6 håller det inte alltid med att bara göra 45 godkända minuter. Bäst i ÖIF var Magnus ”Kogaren” Nilsson som slet kopiöst på topp, härligt att se honom i gammalt gott slag efter en liten svacka i några matcher. Stort plus till Danne också som håller oss kvar i matchen i första halvlek. Men alla i laget förtjänar beröm för andra halvlek, det visar på bra moral när vi kan lyfta oss så mycket när spelet klickar.

Nu går vi till sommarvila med 15 inspelade poäng. Det är väl okej men helt nöjda kan vi inte vara. Jag tycker t ex att i matcherna mot Vittskövle, Harlösa och Hörby så skulle vi kammat hem alla tre poängen, men i denna sport så är det inte alltid det bäst spelande laget som vinner. Kan vi bara höja oss ett litet snäpp till, och behålla skärpan spelmässigt i 90 minuter så kan det nog bli en bra höstsäsong.